Un exemplu de urmat în fotbalul românesc

Astăzi vă propun un articol mai special... Una dintre persoanele pe care le admir din tot sufletul și pe care îl consider un exemplu de urmat este fotbalistul meu preferat de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț și un bun prieten Cosmin Andrei Nemțanu (Nemți), un jucător profesionist, serios, vesel și bun, un atacant de meserie, un marcator. 

Nemți, prin simplitatea lui este un om foarte special, toată tehnica abordată pe teren, lejeritatea cu care gestionează meciurile, face ca totul să pară foarte ușor, deși în spate este foarte multă muncă și devotament. Poate că totul pare atât de simplu pentru că face asta din tot sufletul. Dar cum ar fi să aflăm direct de la sursă? 

Mi-am propus să îi adresez câteva întrebări ca să îl cunoaștem mai bine și să fie și un exemplu pentru toate persoanele care își doresc să își urmeze visul dar care au nevoie de puțină motivație.

• De unde a apărut pasiunea pentru fotbal?

,,Pasiunea mea pentru fotbal a pornit din familie, mai exact de la tatăl meu care este un mare iubitor al sportului rege și mergând încă de mic la meciurile lui Dinamo când jucau la Iași sau la Suceava cred că mi-a intrat în sânge acest sport atât de iubit în lume."

• Ce te-a făcut să îți dorești să devii fotbalist?

,,Cred că plăcerea pe care o aveam când jucam fotbal în pauze la școală și atracția pe care o aveam față de terenul de fotbal."
 
• Cum te simți pe teren?

,,Cred că pentru noi fotbaliștii terenul este ca o a doua casă, petrecem destul de mult timp acolo. Mă simt în largul meu și am mereu un zâmbet pe buze pentru că fac ceea ce îmi place cel mai mult în viață."

• Cum te simți când câștigi? Dar când pierzi?

,,Unul dintre cele mai frumoase sentimente pentru un fotbalist este atunci când marchează și echipa câștigă. Cu siguranță e un sentiment unic, iar dacă ar fi să îți aleg două momente din carieră, cel mai frumos sentiment de bucurie a fost atunci când am reușit să promovez cu Miroslava după un meci decisiv la Miercurea Ciuc împotriva favoriților la promovare, Csiksereda, meci pe care l-am câștigat cu 1-0. Pe de altă parte, am fost foarte dezamăgit nu foarte demult, acum câteva luni când la finalul unui meci câștigat de noi împotriva Forestei Suceava am aflat că nu am reușit să accedem în play-off-ul Ligii a 3-a."

• Cum te motivezi înainte de fiecare meci?

,,Ascult muzică, am un playlist pe care îl ascult înainte de fiecare meci și care îmi dă o stare potrivită pentru a intra în teren și a lupta pentru victorie."

• Ai avut momente în care ai vrut să renunți la fotbal?

,,Nu, chiar niciunul și mă bucur de asta. Sper din tot sufletul să fiu sănătos și să mai pot face asta cât mai mulți ani înainte!"

• De ce atacant și nu portar?
,,Pentru că, după cum ți-am spus și mai sus, sentimentul pe care îl ai când dai un gol este unul unic și unul dintre cele mai frumoase din viața mea!"

• Care este cel mai mare vis al tău ca fotbalist? Unde țintești să ajungi?

,,Ajuns la 27 de ani îmi doresc să fiu sănătos și să mă bucur de fotbal și o dorință pe termen scurt ar fi ca anul acesta să reușim să ducem Ceahlăul în Liga 2."

• Ce sfat i-ai da unui copil care își dorește să ajungă fotbalist?

,,Să muncească de dimineață până seara pentru visul lui și să ia exemplul lui Cristiano Ronaldo, care prin 80% muncă și 20% talent, după părerea mea, a ajuns unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria fotbalul."

,,Te pup Alex și mulțumesc frumos pentru această invitație, mă bucur din suflet că te-am cunoscut. Ești un exemplu pentru mine și pentru noi toți de ambiție și determinare și cu siguranță fiecare dintre noi avem multe de învățat de la tine. Fie că te vedem pe stadion cum de fiecare dată zâmbești chiar dacă viața ta nu este una ușoară, ori dacă citim cuvintele frumoase scrise de tine pe acest blog. Te îmbrățișez și mult succes și sănătate!"

Mulțumesc pentru acest interviu, mi-a făcut plăcere, tot respectul și jos pălăria pentru tine. Succes în tot ce faci, felicitări pentru mentalitate. 

Dragă cititor, te salut, cu drag, Alex!

Dacă îți dorești să mă susții în această călătorie, poți dona cu ajutorul link-urilor de mai jos:


Sau IBAN:
Nume titular: Dogariu Florin-Alexandru
Cont:
RO36BRDE280SV61005702800
Moneda: RON

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un moment de relaxare!

Cine aș fi într-o lume în care totul ar fi posibil

Cum e să traiești cu o boală și să nu poți merge?