Vis principal

Principalul meu vis în această viață este să reușesc să mă vindec de boală, să pot merge și să duc o viață normală, ca orice om obișnuit. După cum am spus și în articolele trecute, pentru boala mea (Distrofie Musculară Progresivă Duchenne) se fac cercetări, experimente și se caută soluții. Din cauză că în lume sunt puține cazuri iar fondurile monetare sunt limitate procesul de cercetare fiind unul foarte complex este îngreunat. Cert este că cercetările nu încetează și sunt speranțe în gasirea unui leac.

De exemplu, tratamentele ce se fac cu celule stem sunt doar încercări, deoarece la unele persoane funcționează, la unele nu, practic se poate spune că acest tratament reprezintă și el un risc pentru că pot să apară reacții adverse la persoana care face injecțiile cu celule stem. În afară de acest experiment ce se face acum în America și cel cu celule stem, cercetătorii lucrează la alte tratamente. O variantă poate fi un tratament cu pastile cu distrofină sau un vaccin care să modifice ADN-ul uman care să poată ajuta corpul să asimileze proteina care lipsește la persoanele cu Distrofie și anume distrofina ori o operație revoluționară care să schimbe viața unei persoane bolnave radical.

În prezent există un tratament care a fost testat pe șoareci, iar acum se poate testa și pe oameni și se caută voluntari. A pornit undeva în Asia, acum se fac și în America unde este aprobat pentru experiment. Dacă un tratament va trece de etapa de testare și i se va recunoaște eficiența, îl voi încerca și eu, însă până atunci voi avea grijă de mine cu ajutorul tratamentelor la care am acces și care m-au ajutat și în trecut să mențin boala în frâu.

Cred în medicină, a avansat odată cu trecerea anilor și cu siguranță se va găsi un tratament și pentru acest tip de boală. Până atunci voi lupta cu boala și voi avea grijă de sănătatea mea, așa cum trebuie să facem fiecare dintre noi iar cu puțin curaj și gânduri bune vom reuși fiecare dintre noi să ajungem acolo unde ne dorim și să trecem peste orice obstacole. Gândirea pozitivă este una dintre cele mai importante arme atunci când viața ne obligă să luptăm pe diferite fronturi ale vieții, să nu îți pierzi curajul. Te invit la citit, te aștept și data viitoare cu cea mai mare plăcere. Te salut, cu drag, Alex!


Dacă iți dorești să mă susții în această călătorie, poți dona cu ajutorul link-urilor de mai jos: 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un moment de relaxare!

Cine aș fi într-o lume în care totul ar fi posibil

Cum e să traiești cu o boală și să nu poți merge?